Meer gaat helaas niet door

Helaas kreeg ik gisteren het bericht van CBRE dat de verhuurder van de winkelpanden in winkelcentrum Meerhoven (voorlopig) stopt met de komproefdraaien formule. Deze formule maakte het voor startende ondernemers mogelijk om tegen gereduceerde tarieven een winkelunit te huren. Daarmee maakten verlaagden ze de drempel om een winkel te openen. En onder die formule was ik bezig met het opzetten van een sociale onderneming, een community shop met de naam Meer.

Binnen dit concept was er heel veel mogelijk, afhankelijk van degenen die mee wilden gaan werken. Maar zonder gereduceerde huurprijs is het risico te groot. En daarom staat het idee in de ijskast.

29 juni 2017
Inge Kouw


Meer logo met wit

Meer is een sociale onderneming in opstart.

Meerhoven en Meerrijk krijgen een hart erbij, een gezellige plek om te winkelen en bij elkaar te komen. Meer wordt meer dan een winkel, meer dan een ontmoetingsplek. Bij Meer komen meerdere dingen samen.

Voor lokale ondernemers is het dé plek om hun producten fysiek onder de aandacht te brengen. Voor bewoners is het dé plek om meer verbonden te raken met de wijk. Als leverancier, klant of vrijwilliger Meer is er voor iedereen.

Meer is een initiatief van Inge Kouw, in de initiatiefgroep zitten Helen Janssen, Edwin Wijngaards en Marijn Kouw. Op dit moment worden gesprekken gevoerd met bewoners van Meerhoven en diverse partijen die een adviserende of ondersteunende rol kunnen vervullen.

Je kunt Meer bereiken via meer@hjelpe.nl of bel naar 06 1399 2871.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *